Άνδρος – Avance Rent a Car

Ανακαλύψτε την Άνδρο με την Avance Andros Rent a Car

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τη Νάξο. Απέχει 6 ναυτικά μίλια από την Εύβοια [Ακρωτήριο Καφηρέας / Κάβο Ντόρο] και λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι από την Τήνο. Το νησί έχει μήκος περίπου 40 χιλιόμετρα, πλάτος 17 χιλιόμετρα και απέχει από το λιμάνι της Ραφήνας 36 ναυτικά μίλια. Η ακτογραμμή της Άνδρου είναι ορεινή, μήκους περίπου 176 χιλιομέτρων και σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, η Άνδρος είναι «η βασίλισσα του Αιγαίου……η καλύτερη στον κόσμο».

Η Άνδρος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Είναι ορεινό, με πολλές χαράδρες, ποταμάκια, αμπέλια, εσπεριδοειδή, πλατάνια, κυπαρίσσια, βελανιδιές. Η Άνδρος είναι γνωστή για τις πολυάριθμες πηγές της. Η μεγαλύτερη είναι η Ζένιος στο Πέταλο. Το νερό της πηγής της Σάριζας έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ορυκτό, ελαφρύ, νόστιμο, παρόμοιο με το Evian.

Με την Avance Andros ως την αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου τους, οι επισκέπτες έχουν την ελευθερία να ξεκινήσουν αξέχαστες περιπέτειες, είτε πρόκειται για την εξερεύνηση απομονωμένων ακτών, την απόλαυση παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε τοπικές ταβέρνες, είτε την ανακάλυψη κρυμμένων θησαυρών εκτός των πεπατημένων μονοπατιών. Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, οι ταξιδιώτες μπορούν να αναπολήσουν την εμπειρία τους στην Άνδρο, γνωρίζοντας ότι η Avance Andros τους περιμένει για να τους συνοδεύσει στην επόμενη νησιώτικη περιπέτεια τους.

Κορυφαία Αξιοθέατα της Άνδρου: Χώρα – Κέντρο της Άνδρου , Μπατσί , Κόρθι , Παραλία Άχλα , Φάρος Τουρλίτης , Παραλία Βιτάλη , Παραλία Ζόρκος , Παραλία Άγιος Πέτρος , Πηγές Σάριζα , Λιμάνι Γαυρίου

Καλύτερα Άρθρα σχετικά με την Άνδρο:

Άνδρος: Πλήρης οδηγός για το γοητευτικό νησί των Κυκλάδων:
https://www.travel.gr/en/experiences-ee/andros-comprehensive-guide-to-this-charming-cyclades-island/

Επίσκεψη στην Άνδρο: Τα 7 κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε:
https://www.voyagetips.com/en/andros-greece/

Οδηγός Ταξιδιού για την Άνδρο:
https://www.greeka.com/cyclades/andros/

Άνδρος , Ελλάδα , Ερωτευτείτε Αυτό το Άγνωστο Ελληνικό Νησί:
https://www.visitgreece.gr/blog/travel-tips/1458/andros-greece-fall-in-love-with-this-little-known-greek-island/

Είναι αυτό το ανεξερεύνητο νησί της Ελλάδας;
https://www.cntraveller.com/article/andros-greece-guide

Φωτογραφίες Άνδρος